Kasmet prieš didžiąsias metų šventes, advento pradžioje Kultūros centre rengiama adventinė savaitė „Meto švento laukimas“. Jos metu vyksta įvairūs susitikimai su įdomiais žmonėmis ir užsiėmimai, kuriuose galima išmokti ne tik adventiniu laikotarpiu naudingų darbų.

Šiais metais adventinė savaitė prasidėjo lapkričio 30 dieną. Pirmąją dieną vaikai ir suaugusieji mokėsi pasigaminti molinį švilpuką su Vita Vaitkevičiene. Sekančią dieną pamokėlėje „Adata adatėlė“ mokytasi išsiuvinėti įvairiais dygsniais staltiesėlę su puikiomis mokytojoms iš Molėtų - Janina Čekeliene ir Ramute Žiegūniene. Vėliau vaikai „Meistrelio dirbtuvėje“ gamino raktų pakabukus iš odos ir kailiuko su Rasa Laskauskiene. Mokytoja Vilija Ratautienė parodė kaip nusipinti draugystės juostą arba apyrankę, o Žaneta Steponaitienė iš vytelių pynė eglutės žaisliukus. Visa tai išmokta pamokėlėje „Pinu mįslę septingyslę, supinu...“. Iš Rokiškio rajono atvykęs Igoris Skripka pamokėlėje „Laimės šulinin pažvelgus“ supažindino su poliarizuotų stiklų savybėmis, elektrinėje krosnelėje 800 laipsnių temperatūroje lydė stiklą ir padėjo visiems iš primityvių priemonių pasigaminti kaleidoskopą.




10 pirmosios advento savaitės renginių aplankė apie 150 moksleivių iš Užupio, „Šilo“ ir Senamiesčio pagrindinių mokyklų, Pašilės progimnazijos, bei vaikų darželio – mokyklos „Varpelis“, taip pat iš nestacionarių paslaugų centro ir Ukmergės vaikų globos namų.

Savaitę vainikavo  dvasinės ramybės vakaras – susitikimas su broliu Evaldu Daruliu ir švč. Trejybės bažnyčios klebonu Šarūnu Petrausku, vykęs gruodžio 3 d. Susitikime „Didžiosios pasaulio religijos. Krikščionybės įtaka. Išganymas“ kalbėta apie religijų atsiradimą, jų įtaką žmonėms. Aptarta, kaip kiekviena susiformavusi didžioji religija – judaizmas, krikščionybė, islamas, induizmas ir budizmas vystėsi, kokią įtaką turėjo kitoms religijoms ir kada buvo užrašomi jų pagrindiniai teiginiai, pagrindiniai pasakojimai.

Ukmergės kultūros centro rengtą edukacinių pamokėlių ciklą „Adventiniai susitikimai“ rėmė: UAB „Roris“, Ukmergės rajono savivaldybės Etninės kultūros globos taryba bei informaciniai rėmėjai: „Gimtoji žemė“, „Ukmergės žinios“, Vilkmerge.lt. Savaitės organizatoriai dėkoja rėmėjams.

Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau