Lietuvos valstybės atkūrimo diena Ukmergėje buvo minima sportinėmis varžybomis, sveikinimais ir koncertu Kultūros centre. Įvairiais renginiais šventė buvo minima ir rajono gyvenvietėse.

„Vilkmergės“ restorane buvo susirinkę įvairaus amžiaus šachmatų mėgėjai. Čia tradicines varžybas surengė klubas „Juodasis rikis“. Į varžybas atvyko 34 suaugę ir 45 jaunieji sportininkai iš devynių šalies rajonų. 

Vidurdienį Pabaiske startavo tradicinis Respublikinis bėgimas Pabaiskas – Ukmergė. Šį kartą nubėgti 11 600 metrų trasą panoro 201 bėgikas iš įvairių šalies miestų ir miestelių. Pasibaigus varžyboms sportininkus apdovanojo rajono meras Rolandas Janickas, savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas ir Seimo narys Kazys Grybauskas. Greičiausiai trasą įveikė Vilniaus atstovas Darius Sadeckas, antras – Andrius Pošiūnas iš Švenčionių, trečias – Lukas Tarasevičius iš Alytaus. Tarp moterų greičiausia buvo vilnietė Nadežda Roždenstvenskaja, antra – Rūta Krinonytė iš Vilniaus ir Viktorija Varnagirytė iš Vilkaviškio. Iš ukmergiškių greičiausias buvo Nerijus Vilutis (užėmęs 18 vietą), antras – Edgaras Vasiliauskas, trečias – Erikas Bobrovas. Vyriausias bėgimo dalyvis – Jonas Vilčinskas iš Kauno. Jam 77 metai. Jauniausias – aštuonmetis kaunietis Jonas Venskūnas.


Apdovanojus bėgikus šventiniai renginiai persikėlė į Kultūros centrą. Tylos minute pagerbus žuvusius už Lietuvos laisvę, išnešus gėles prie Laisvės paminklo, rajono meras R. Janickas, sveikindamas su švente, linkėjo „kiekvieną dieną siekti vidinės laisvės, ugdyti toleranciją ir pakantumą vieni kitų atžvilgiu ir niekada neprarasti drąsos būti savimi. Kovoti už savo idėjas ir įsitikinimus, kaip tai darė mūsų tėvai, seneliai ir protėviai“. Koncerte skambėjo Kultūros centro, Meno mokyklos Muzikos skyriaus, Antano Smetonos gimnazijos kolektyvų dainos, sukosi šokiai.



Vaizdo medžiagoje prisimenant vasario 16-osios akto signatarus, keičiantis Ukmergės vaizdams valstybinės vėliavos fone, skaitovui – Martynui Dabužinskui iš Antano Smetonos gimnazijos skaitant gražiausias eiles apie Lietuvos laisvę, žiūrovams koncertavo: Meno mokyklos Muzikos skyriaus styginių instrumentų orkestras (vad. Virginija Mažeikienė), merginų ansamblis (vad. Dalia Sližytė), akordeonistų kvintetas (vad. Valentinas Pliskus), saksofonistų kvartetas (vad. Nikolajus Kononovas), Kultūros centro tautinių šokių kolektyvas „Rudenėlis“ (vad. Virginija Butvilavičienė), moterų vokalinis ansamblis „Cantilena“ (vad. Daiva Petrikienė), tautinių šokių kolektyvas „Vilkmergė“ (vad. Regina Zabielienė), mišrus choras „Vyturys“ (vad. Antanas Pocius), Antano Smetonos gimnazijos choras (vad. Jūratė Martinkutė).

Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau