Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną Ukmergės gyventojai ir miesto svečiai paminėjo prie paminklo "Lituania Restituta". Čia ukmergiškius sveikino jungtinis Kultūros centro choras, Vario orkestro „Aukštyn“ mušamųjų grupė ir Ukmergės kultūros centro tautinių šokių kolektyvo „Vilkmergė“ šokėjos, iškilmingai į aikštę įnešusios valstybės vėliavą. Vakare šventę vainikavo Kultūros centre prasidėjęs perkusinės muzikos festivalis.

Rajono meras Rolandas Janickas, sveikindamas ukmergiškius su švente, palinkėjo, kad „Kovo 11-oji kiekvienam Lietuvos piliečiui taptų laisvės, tautos vienybės, bendrumo ir pilietiškumo simboliu“. Nuaidėjus patrankos šūviui, skirtam Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimui, kurį atliko Ukmergės karo istorijos klubas „1-as LDK Didžiojo Etmono pėstininkų regimentas“, vedėja pasveikinti ukmergiškius pakvietė Ukmergės rajono Garbės pilietį, buvusį Užsienio reikalų ministrą, pirmąjį derybininką dėl ES narystės, ambasadorių Vašingtone, Londone, Europos Sąjungos specialųjį atstovą Afganistane bei dabartinį Europos Sąjungos ambasadorių Rusijoje Vygaudą Ušacką.



Dainuojant jungtiniam chorui, diriguojamam Antano Pociaus, rajono vadovai, politinių partijų ir judėjimų atstovai prie Laisvės paminklo padėjo gėles. VšĮ „Lyderių karta“, „Apskritasis stalas“ ir Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centras ukmergiškius pakvietė sudalyvauti pilietinėje akcijoje „Mes mylim Lietuvą“. Jos metu 347 ukmergiškiai parodė kaip myli Lietuvą ir suformavo gyvą širdį. O Jaunimo organizacijos Darbas atstovai miesto centro langus papuošė vaikų lopšelių-darželių auklėtinių piešiniais.

Vakare sausakimša Kultūros centro salė laukė 12-tą kartą Ukmergėje vykstančio tarptautinio perkusinės muzikos festivalio atidarymo koncerto. Jį pradėjo Vario orkestro „Aukštyn“ mušamųjų grupė (vad. Aaron Spevak). Po mušamųjų grupės festivalio pradžią paskelbė varpai ir gongas, kuriais skambino rajono meras Rolandas Janickas ir festivalio globėjas Vygaudas Ušackas. Ukmergiškius pasveikino ir festivalio meno vadovas, trečius metus lietuviškai atidarantis festivalį Edgars Saksons.


Koncertas prasidėjo pasaulinėmis premjeromis - kompozitoriaus Algirdo Martinaičio „Rojaus paukščiais“ ir Jim Lin „Koncertu marimbai ir styginiam orkestrui Nr. 3“. Juos atliko viešnia iš Taivano Pei-Ching Wu, Pavel Giunter ir Lietuvos kamerinis orkestras, diriguojamas Modesto Pitrėno. Pastarajam kūriniui pritarė ir žiūrovai, nušviesdami salę mobiliaisiais telefonais. Pats kompozitorius Jim Lin į savo kūrinio premjerą atvyko iš Belgijos.

Antroje koncerto dalyje su orkestru pasirodė vibrafonu grojęs Pavel Giunter ir universalusis latvis, grojęs įvairiais instrumentais Guntars Freibergs.

Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau