Kovo 19 d. Želvoje sukosi „Vėjo malūnėlis“. Jį su savo spektakliais suko vaikų teatrai iš įvairių rajono kaimų – Dainavos, Sližių, Veprių, Krikštėnų ir pačios Želvos. Susirinkusieji ne tik žiūrėjo spektaklius, bet galėjo apžiūrėti ir kaimo šviesuolio Juozo Vasiliausko medžio dirbinių parodą.

Šventę pradėjo ir vedė Magė su savo padėjėja. Jos demonstravo stebuklingus triukus sukeldamos žiūrovų plojimus, uždavinėjo mįsles, kurias noriai minė tiek vaikai, tiek suaugusieji. Smagius vedėjų pasirodymus paįvairino šokėjos iš Dainavos.

Pirmieji pasirodė svečiai iš Dainavos. Teatro, vadovaujamo Drąsutės Kaselienės, aktorės keliavo per pasakas. Pasakojimo, sukurto Dainavos pagrindinės mokyklos mokytojos Vilės Mačiulienės, metu aktorės apsilankė pas populiarius pasakų herojus: Jūratę ir Kastytį, Raudonkepuraitę, užsispyrusią sultonaitę. Krikštėnų vaikai pasekė linksmą istoriją apie skiepų bijojusį begemotą. Šiems vaikams vadovauja Janina Svetlikauskienė ir Dalia Banišauskaitė.




Aktoriai iš Sližių, kuriems vadovauja Ingrida Graužinienė, papasakojo apie senelės gautą dvejetuką. Ji sugalvojo padaryti darbus už anūką, tačiau vietoje zuikio nupiešė katiną. Veprių aktorės, vadovaujamos Rasos Šimonienės, pasekė istoriją apie raganos dukras, kurių viena labai norėjo būti ragana. Bet draugystė su žmogumi raganas perauklėjo – raganomis jos nebenorėjo būti.



Pasirodymus baigė Želvos aktoriai, vadovaujami Janės Sauliūnienės. Spektaklyje „Mes, jūsų vaikai“ nagrinėti šeimos santykiai, vaikų bendravimas su tėvais ir mokytojais.

Šventėje buvo išrinkta ir geriausia aktorė. Ja tapo Akvilė Vitkauskaitė iš Veprių, vaidinusi Raganaitę.

Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau