Rugpjūčio 23 dieną visa šalis minėjo Europos dieną stalinizmo ir nacizmo aukoms atminti ir Baltijos kelio dieną. Šią dieną filmais, dokumentų paroda, minėjimu ir po jo sekusiu koncertu paminėjo ir ukmergiškiai.

Renginiai prasidėjo dar 13 valandą. Tuomet savivaldybės Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje įvyko dokumentinio filmo „Ir ateis ta diena. Baltijos kelias“ (rež. R. Stadalnikaitė) peržiūra ir dokumentų parodos „Už rankų susiėmę apjuoskim Lietuvėlę...“ atidarymas. Vakare Kraštotyros muziejuje buvo rodoma archyvinė video medžiaga apie Baltijos kelią.

Pagrindinis dienos renginys – prie Paminklinio akmens žuvusių Lietuvos partizanų atminimui įvykęs minėjimas. Renginio vedėjai priminus sukaktį, kai prieš 27 metus apie du milijonai žmonių susikibo rankomis 600 kilometrų ilgio grandinėje per tris Baltijos šalis, taip išreikšdami vieningumą siekdami laisvės, susirinkusieji kartu sugiedojo Lietuvos valstybės himną.



Rajono meras Rolandas Janickas susirinkusiems priminė Molotovo – Ribentropo paktą, po kurio visos trys Baltijos valstybės prarado nepriklausomybę. Meras akcentavo, kad žmonės dirba ir budi dėl laisvės, nes tik laisvas žmogus gali kurti. Prisiminus žuvusius, susirinkusieji pakviesti juos pagerbti tylos minute.

Nuskambėjus Baltijos kelio dalyvės atsiminimams, susirinkusieji pakviesti padėti gėles ir uždegti žvakutes, kaip atminimo ir pagarbos ženklą „Mylėjusiems Tėvynę“, „Kentėjusiems ir žuvusiems už ją“ ir „Visiems negrįžusiems“.   

Po minėjimo susirinkusiems koncertavo Siesikų liaudiškos muzikos kapela „Vieversa“ (vad. Mindaugas Grainys). Pasibaigus „Vieversos“ koncertui, improvizuotą pasirodymą surengė Kultūros centro folkloro ansamblis „Pyniava“ (vad. Vilma Mulevičiūtė – Sabaliauskienė).

Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau