Džiazo muzika ukmergiškiai palepinami nedažnai. Tačiau kai tai įvyksta, tai būna tikra šventė šios muzikos mylėtojams. Vienas toks džiazo vakaras Kultūros centre įvyko lapkričio 8 d., spustelėjus pirmajam šaltukui ir iškritus sniegui.


Kultūros centre grojo neįprastas kolektyvas – ką tik suburtas lietuvių ir Singapūro muzikantų kolektyvas. Ukmergėje šio kolektyvo koncertas buvo pirmasis Lietuvoje. Prieš koncertą čia įvyko ir naujo kolektyvo pirmoji repeticija. Koncerto metu skambėjo ne tik lietuvio R. Rančio anksčiau sukurtos melodijos, bet ir jo kompozicijos, inspiruotos kelionių po tolimus kraštus, bei muzika su rytietiškais, azijietiškais prieskoniais, europietiškos mozaikos elementais. Koncerte skambėjo ir svečių iš Singapūro atsivežta muzika. Taip pat buvo rodomi vaizdai, įamžinti R. Rančio kelionių po Aziją metu. Į koncertą buvo įtraukti ir žiūrovai, kuriems buvo pasiūlyta mušti ritmą ir balsu papildyti džiazo garsus.

Pirmajame Lietuvos ir Singapūro džiazo projekte numatyta ketvertas koncertų. Pirmasis – Ukmergėje, toliau muzikantų laukia Birštonas, Vilnius ir Trakai. Naujoje grupėje grojo Remigijus Rančys - saksofonai, fleita, melodionas, Richardas Banys – klavišiniai, Benjamin Low (Singapūras) – mušamieji ir Jonathan Ho Chin Kiat (Singapūras) – kontrabosas.

Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau