Knygų Kalėdų akcijos metu Viešosios bibliotekos duris pravėrė Lyduokių seniūnijoje, Grežionių kaime gyvenantis dailininkas Anatolijus Stiško su brangiu ryšuliu rankose. Dovanų bibliotekos skaitytojams jis atgabeno UAB „Valdo leidykloje“ neseniai dienos šviesą išvydusį jo tapybos paveikslų, etiudų ir piešinių albumą „Sinfonia Pastorale iš Lyduokių kaimo“ – antrąją savo kūrybos knygą.

„Dailininkas daug dešimtmečių gyvena Lyduokių kaime. Ten jo senovinės sodybos namas stovi tarp didingų medžių. Jis, kaip didelis laivas, atplaukė iš XIX šimtmečio iki mūsų dienų per audringas negandas, per žiemos pūgą ir skaidrios nakties mėnesieną. Ir rymo jis dabar toks patikimas ir erdvus, nukreiptas savo ilguoju šonu pagal Paukščių Tako žvaigždžių spindėjimą danguje. O sodybos gale auga ąžuolai ir uosiai, kuriems jau 300-500 metų. Tiek laiko jie, viršūnes pakėlę į dangų, akumuliuoja į save visatos spindinčią energiją.

Galingas medis, augantis dailininko sodyboje, tapo jo kūrybos simboliu. Jo kūryba nepavaldi nei mados vilionėms, nei pagundoms eiti lengviausiu keliu. Ji yra lietuviško kaimo esmė, prasmė ir energetinė vertė. „Sinfonia Pastorale iš Lyduokių kaimo“ – tai dailininko kūrybinė giesmė, meile ir spalvomis išlieta ant drobės“, - teigia pristatydamas leidinį vokiečių menotyrininkas Dietfrid Berndt.

Sausio mėnesį A. Stiško albumo pristatymas rengiamas Vilniaus rotušėje. Viešosios bibliotekos lankytojai galės jį skaityti, grožėtis dailininko darbais Kraštotyros skaitykloje.

Tatianos Urazovos nuotraukos.
  

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau