Vasario 16-osios išvakarėse Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje surengta poezijos ir muzikos valanda, skirta Lietuvos valstybės atkūrimo dienai. Renginio metu buvo paskelbti eilėraščio konkurso „Himnas Vilkmergei“ rezultatai bei pristatyta būsimoji roko opera „Legenda apie Vilkmergę“ (libretas ir muzika), kurios premjera numatyta liepos 6-ąją – Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną prie Ukmergės piliakalnio.

Konkurso "Himnas Vilkmergei" laureate tapo Leonora Jankeliūnienė. Iš viso konkurse dalyvavo septyni autoriai: Saulius Auglys, Albinas Kuliešis, Vainius Bakas, Regina Jarovaja, Kordelija Čereškaitė, Zita Sabulienė ir L. Jankeliūnienė. Jie pateikė 11 savo eilėraščių, kai kurie - po kelis.


Renginio metu autoriai skaitė savo eiles. Jauniausiąja konkurso dalyve tapo Dukstynos pagrindinės mokyklos penktokė vienuolikametė Kordelija Čereškaitė, atvykusi į šventę su mama. Zitą Sabulienę į biblioteką palydėjo Lietuvos aklųjų bibliotekos Ukmergės skyriaus vedėja Asta Girnienė.

Konkurso laureatę ir visus jo dalyvius sveikino rajono savivaldybės mero patarėja Laimutė Gambickienė, savo kolegės sėkme džiaugėsi Ukmergės bočių bendrijos pirmininko pavaduotoja Genutė Navikienė, žodį tarė konkurso dalyvių mamos Milda Bakienė ir Emilija Auglienė.

Saulius Auglys - būsimosios roko operos "Legenda apie Vilkmergę" muzikos autorius - renginio metu pristatė ne tik savo eiles konkursui, bet ir būsimąją operą. Planuojama, kad šioje operoje dalyvaus visoje šalyje žinomi atlikėjai: Vladas Bagdonas, Neda Malūnavičiūtė, Darius Mickus, Raminta Naujenytė-Bjelle ir kt.

Melanijos Širvienės nuotraukos.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau