Vilniaus Bernardinų bažnyčios galerijoje kovo 5 d. atidaryta ukmergiškių Egidijaus Darulio ir Kristinos Darulienės miniatiūrų paroda „Gamtos ženklai“.

Egidijus Darulis 2014-ais ir 2015-ais metais Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose, Palangoje, Jonavoje ir Ukmergėje visuomenei pristatęs parodą „Pulsas“ kalbėjo apie gamtos formose, ląstelėse slypintį vienį, dabar, eksponuodamas savo miniatiūras, tarsi tęsia tą pačią mintį, tik perkelia savo tapybą ant mažų plokštelių, sulipintų iš žolynų, dar labiau priartėdamas prie gamtos. Parodoje Egidijus pristato ir kelis senesnių savo miniatiūrų pavyzdžius, kuriuos kurti pradėjęs maždaug nuo 1998-1999 metų, tai gan originali technika, ganėtinai retai naudojama dailininkų, kai ne paprastai tepdamas aliejinius dažus, o lipdydamas jais paveikslų paviršiuje personažus - skulptūrėles... Taip sukuriamas tarsi aliejinis pano...

Egidijus tapo prieš tai nusilipdydamas  iš žolės, gėlių, medžių lapų pagrindus, kartais, kaip rišamąją medžiagą įmaišydamas popieriaus ar medžio drožlių.



Kristina Darulienė savo tapyboje „klaidžioja“ po pievas, rūkus, ieško efemerinių vaizdų, gamtos ir žmogaus santykio. Tačiau tarpląsteliniai organizmai jai nėra svarbūs. Ją domina linija, dėmė, persišviečiantys, persikeičiantys pasauliai.

Kristina tapo daugiausiai ant medinių plokštelių, drobės, kartono, tačiau kelis augalinius pagrindus yra „pasiskolinusi“ iš Egidijaus.

Technologiškai abiejų autorių tapybaų labai skirtinga: Egidijus naudoja daug faktūrų, kartais suformuoja "kraterius" negailėdamas dažų; Kristina, atvirkščiai, tapo „taupiai“. Ji mėgsta akvareliškai "lieti" aliejinius dažus, o tuose išsiliejimuose išpiešti vos menamą detalę iš realaus mus supančio pasaulio.



Paroda veikia nuo 2017 m. kovo 5 d. iki balandžio 1 d.

Fotografijos ir reprodukcijos -  E. Darulio.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau