Į tradicinę, skirtą Knygnešio dienai, Gertrūdos mugę, kovo 17 d. vykusią Valdo Šlaito viešojoje bibliotekoje, bibliotekininkės pakvietė ir savo skaitytojas, mėgstančias kurti, fantazuoti, gaminti, bendrauti. Rankdarbių autorės privežė įvairiais raštais dabintų riešinių, staltiesėlių, siūtų ir siuvinėtų knygos skirtukų, savos kūrybos papuošalų, žaislų. Šalia megztų margučių, pranašaujančių artėjančias šv. Velykas, šeimininkės siūlė ir tikrų naminių kiaušinių, riestainių, pyragų, spurgų, troškinio, naminio sūrio, žolelių arbatos.

Dvi kaimynės – Žemaitkiemio Ramunda ir Lyduokių Janytė kvietė mugės dalyvius ir svečius į edukacinį užsiėmimą – mokė pinti iš popieriaus. Dailūs krepšeliai, dekoratyvinės dėžutės, kitos mielos smulkmenos stebino autorių kantrybe ir išradingumu, todėl netruko sulaukti norinčių ir patiems pabandyti. Dailininkė Kristina iš šiaudelių pynė sodus ir šypsojosi: tai ne tik gražu, bet ir visai nesudėtinga. Bibliotekos savanorė Hermana pabandė ir liko patenkinta – nuo šiol mokės ir ji sodus pinti, namus puošti, draugams dovanoti. Krikštėnų bibliotekininkė Onutė, be savo firminio varškės sūrio ir pyrago, atsivežė į mugę ir didžiulį glėbį namų kieme augančio gluosnio šakelių ir išdalino jas kolegėms – tegul greičiau į namučius pavasarinę žalumą prikvies, pirmaisiais gležnais lapeliais nudžiugins, šypsotis, mylėti, švenčių laukti skatins.





Jurgitos Mačiulienės nuotraukos.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau