Ukmergės kultūros centre nuo balandžio 4 iki 29 d. veikė širvintiškio Povilo Malinausko paroda „Medis kalbina geležį“. Parodoje buvo galima grožėtis tiek darbais iš medžio, tiek darbais iš metalo. 

Parodos atidarymo metu Egidijus Darulis, Kultūros centro parodų organizatorius, Povilo Malinausko darbų parodą įvardijo kaip meno, tradicijų ir taikomojo dizaino ekspoziciją. Pats parodos autorius pasakojo, kad pirmą darbelį padarė kovo 8-osios, tarptautinės moters dienos proga. Vėliau atsirado daugiau darbų iš medžio, dar vėliau - iš metalo. Kadangi kaimo kalvių nebeliko, parodos autoriui viską tenka darytis pačiam. Ir rankomis – nenaudojama jokių mechanizmų.


Parodos autorių, Širvintų tautodailininkų vadovą sveikino kolega – Ukmergės rajono tautodailininkų vadovas, medžio skulptorius Rimantas Zinkevičius ir padovanojo savo kūrybos almanachą. Egidijus Darulis pagrojo dambreliu, o Povilo Malinausko žmona, tautodailininkė, puoselėjanti kulinarinį paveldą, pakvietė pasivaišinti.



45 metus biologijos mokytoju išdirbęs Povilas Malinauskas intensyviau drožinėti pradėjo apie 1980 metus. 1986 metais jis priimtas į tuometinę Liaudies meno draugiją. O kalviauti pradėjo 2007 metais. 

Per 30 tautodailininko metų jis išdrožė apie 36 kryžius, 23 koplytstulpius. Respublikinėse parodose dalyvauja nuo 1983 metų. 2014 metais „Aukso vainiko“ konkurse, kaip kryždirbys, užėmė II vietą, 2015 metais – I-ąją. 2016 metais, kaip kalvis, kryždirbystėje užėmė II vietą. 2006 metais tautodailininkui suteiktas meno kūrėjo statusas, 2009 – sertifikuotas kaip Tradicinių amatų meistras.

Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau