Poezijos pavasario paukštė, gegužės 26 dieną nutūpusi Ukmergėje, išties turėjo nemažai darbo. Vidurdienį ji atskriejo į Meno mokyklos kiemelį, kur kartu su jaunaisiais poetais eiles skaitė rajono literatai, koncertavo Muzikos skyriaus auklėtiniai. Renginio metu buvo prisiminta prieš savaitę Amžinybėn iškeliavusi šviesios atminties poetė, tautodailininkė, keturių knygų autorė Zita Bataitienė. Lietuvos nepriklausomųjų rašytojų sąjungos, Lietuvos tautodailininkų sąjungos narė, ne vieno respublikinio poezijos konkurso nugalėtoja, kurios karpiniai puošia kolegų ir jos pačios knygas. Viešosios bibliotekos direktorės pavaduotojai Virginijai Tylienei skaitant poetės kūrybą, kiemą supančių alyvų žieduose sučiulbo lakštingala ir čiulbėjo viso renginio metu, tarsi atliepdama poezijos posmams ir išsakytiems žodžiams apie jų autorę.


Renginio dalyvius sveikino rajono savivaldybės mero pavaduotoja Klavdija Stepanova, o viešosios bibliotekos vadovai padėką ir bičiulystę išreiškė Meno mokyklos direktoriui Egidijui Petrikui ir kolektyvui, mininčiam 60-ties metų muzikinės veiklos jubiliejų.


Poezijos šventė tęsėsi Pašilės šv. Barboros parapijos bažnyčioje. Čia su literatūrine muzikine programa atvyko aktorė Dalia Jankauskaitė ir birbynininkas Kastytis Mikaška. Skambėjo iškiliausių lietuvių klasikų – Pauliaus Širvio, Justino Marcinkevičiaus, Jono Strielkūno ir kitų autorių poezija. Savo eiles skaitė kunigas Rimantas Laniauskas, muzikavo bažnyčios vargonininkas Marius Mikučionis, Antano Smetonos gimnazijos gimnazistas Ignas Zbarauskas. Už poeziją ir muziką atlikėjams dėkojo Varinės kaimo bendruomenės vadovė Regina Černiauskienė, o maldos rūmų šeimininkas linkėjo kitais metais į Poezijos pavasarį atvežti bent tris kartus didesnį svečių būrį, nes poezijos ir kitokių menų mažame miestelyje visada būna maža.

Vakare, po šv. Mišių Ukmergės Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje , poezijos mylėtojai rinkosi į Kraštotyros muziejuje vykusį baigiamąjį Poezijos pavasario renginį. Žiūrovai ilgai nenorėjo paleisti atlikėjų Dalios ir Kastyčio, audringais plojimais dėkodami už fantastišką poezijos ir muzikos fiestą. Gęstančio gegužės vakaro nuotaiką naujomis spalvomis nušvietė Kultūros centro moterų choro „Žemyna“, vadovaujamo Neringos Valinskienės, koncertas. Jo metu įvyko ir mažytė premjera: pritariant chorui, perkusininkas Saulius Auglys, mušdamas džembę, atliko afrikiečių dainą apie meilę. Jai pritarė ir salės žiūrovai.

Kristinos Darulienės nuotraukos.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau