Prieš pusmetį pradėjusi dirbti Liaušių bibliotekoje, būsimoji teisininkė Žydrė Lukšaitė nė nenumanė, jog vos apšilus kojas, teks rengti jubiliejinę šventę. Tiesa, pernai 30 metų jubiliejų šventė ji pati, tačiau jos bibliotekai šiemet sukako dvigubai daugiau – 65-eri.

Šventė Liaušių kultūros namų salėje prasidėjo iškilminga malda už bibliotekininkus, kuriai pakvietė jubiliejinių iškilmių rėmėjas, Šešuolių Šv. Juozapo parapijos klebonas kunigas Egidijus Kazlauskas. Jis ne tik padėjo organizuoti šventę. Eucharistijos metu renginyje dalyvavusioms Ukmergės, Želvos, Laumėnų, Tolučių, Krikštėnų, Trečio Antakalnio bibliotekų darbuotojoms dvasininkas įteikė po Bibliją.

Smagu buvo mažo miestelio bibliotekos šventėje regėti tokį gausų būrį svečių. Jubiliejaus proga bibliotekos šeimininkus ir visą skaitančiąją Liaušių bendruomenę sveikino rajono savivaldybės mero pavaduotoja Klavdija Stepanova, mero patarėja Laimutė Gambickienė, rajono savivaldybės tarybos narys, LR Seimo nario Juozo Varžgalio padėjėjas Romas Pivoras, Vlado Šlaito viešosios bibliotekos vadovai, kolegės iš kitų kaimo padalinių, Liaušių kultūros namų darbuotojai, folkloro kolektyvas „Ievužė“ su savo vadove Aldona Četkauskaite, kiti svečiai. Jie bibliotekai dovanojo didžiulį glėbį naujų, vertingų knygų, spalvingų albumų, kurie, skaitytojų džiaugsmui, dar kažin ar sutilps į vieną lentyną...

Ypatingos jubiliejinės dovanos biblioteka sulaukė iš Šešuolių seniūnijos ir Liaušių kaimo bendruomenės. Antrajame kultūros namų aukšte įsikūrusi biblioteka pasipuošė naujutėliais baldais – šiuolaikiniais, moderniais stalais su pertvaromis, už kurių saugiai ir patogiai įsikurs ne tik skaitytojai, bet ir interneto vartotojai, nusiteikę rimtam darbui ar mokymuisi. Tačiau šventės dieną ne apie darbus ar mokslus vertėjo kalbėti. Tai suprasdama, Šešuolių seniūnijos seniūnė Jolanta Lukšienė įteikė bibliotekininkei didžiulį Gimtadienio tortą su užrašu „Bibliotekai – 65!“


Prisiminimais apie prabėgusius bibliotekoje metus dalijosi penkis dešimtmečius čia dirbusi Monika Kurnickienė. Ji ypač džiaugėsi, kad po kelerių metų pertraukos biblioteka vėl dirba kiekvieną dieną, nes jai išėjus į užtarnautą poilsį, skaitytojus kartą per savaitę aptarnaudavo kaimyninio miestelio bibliotekininkė.

Monika prisipažino, jog paskutiniaisiais darbo metais kaimo bibliotekininkės dalia darėsi  vis sunkesnė. Jai reikėjo būti „keliese viename“: ir valytoja, ir ūkvede, ir parodų organizatore, ir renginių vedėja...

Vis dėlto su visomis pareigomis Monika puikiausiai susitvarkydavo. Dar daugiau – bibliotekose prasidėjus kompiuterių ir interneto erai, ji greitai perprato naujas technologijas, džiaugėsi čia įrengtu viešosios interneto prieigos punktu, nė per žingsnį neatsilikdama nuo dabarties bibliotekai keliamų reikalavimų.

Už pastangas, nuoširdų bendravimą su skaitytojais M. Kurnickienei buvo dėkojama ir šventės metu. Garbaus amžiaus bibliotekininkė ir šiandieną domisi naujovėmis, dainuoja „Ievužės“ ansamblyje, mėgsta bendrauti su žmonėmis.

Daug šiltų žodžių bibliotekai išsakė kultūros namų renginių organizatorė Lina Monkevičienė, nuoširdžiai talkinusi Žydrei rengiant šventę, galimybe lankytis bibliotekoje džiaugėsi ištikimoji skaitytoja Zita Vinkauskienė. Pasak jos, čia, tarp knygų, ir liūdnos mintys išsisklaido, ir širdis gerumo prisipildo, ir gyvent smagiau tampa.

Sveikinimus ir linkėjimus Liaušių bibliotekai lydėjo liaudiškos muzikos kapela „Želvelė“, vadovaujama Vaclovo Butkaus. Linksma, nuotaikinga kaimynų programa skatino ir žiūrovus nenustygti vietoje, garsiai ploti, smagiai į šalis siūbuoti. O po to visi buvo pakviesti ragauti Gimtadienio torto. Ruošti šventines vaišes Žydrei padėjo vyras Tadas ir sesė Vaida. O tuo metu ekrane ant salės sienos keitėsi skaidrės, pasakojančios Liaušių bibliotekos istoriją.

Vaidos Lukšaitės ir Stanislovo Budraičio nuotraukos.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau