Paskutinę spalio savaitę Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje prasidėjo renovacijos darbai, kuriuos atlieka konkursą iš jame dalyvavusių dvylikos įmonių laimėjusi vilniečių UAB „Santerma“, pasiūliusi mažiausią rangos darbų atlikimo kainą – 798 829,90 Eur.

Pirmiausia bus remontuojamas senasis pastatas (pastatytas 1938 m. kaip Ukmergės apygardos ligonių kasų rūmai - sveikatos draudimo ir gydymo įstaiga), kuriame iki šiol buvo įsikūręs Nacionalinės žemės tarnybos Ukmergės skyrius: čia griaunamos senos pertvaros ir kai kurios sienos, keičiami vamzdynai ir langai, atnaujinamos buvusių kabinetų, rūsio patalpos. Iki metų pabaigos ketinama atlikti darbų už 140 tūkst. eurų.


Pavasarį, pasibaigus šalčiams, laukia stogo ir fasado sienų remontas, aplinkos tvarkymas. 2018-ųjų vasaros pabaigoje bus atnaujinta antroji pastato pusė, į kurią dabar susikėlė visi bibliotekos skyriai, skaityklos ir darbuotojai. Konferencijų salėje įsikūrė Skaitytojų aptarnavimo skyrius, trečiasis aukštas atiduotas vaikams, čia buvęs Bibliografijos-kraštotyros skyrius „nusileido“ į mokymų klasę pirmajame aukšte.

Pastato renovacija – nemažas iššūkis viešosios bibliotekos darbuotojams. Dar vasarą buvo pradėta pakuoti į dėžes knygas, inventorių, ruoštis kraustynėms į kitą pastato dalį. Teko perkelti įrangą, paskui darbuotojus į kitas patalpas keliavo ir knygų lentynos, stalai, spintos. Visa tai reikėjo išardyti, pernešti ir vėl sustatyti. Keturiems bibliotekos vyrams – Ramūnui, Algiui, Stasiui ir Audriui talkino visų skyrių, skaityklų, ūkio tarnybos darbuotojos, porą vyrų į talką „paskolino“ miesto seniūnija.

Bibliotekos kapitalinis remontas bus atliktas iki 2019 metų vasaros.


Kristinos Darulienės nuotraukos.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau