Spalio 20 d., paskelbus rezultatus, paaiškėjo, kad Oksana Judakova laimėjo III vietą Lietuvos rašytojų sąjungos Kauno skyrius skelbtame trumposios prozos konkurse. 

Oksana Judakova gimė 1972 m. Altajuje, Rusijoje, tačiau nuo kūdikystės užaugo Lietuvoje, Tytuvėnuose, Kelmės r. „Dar besimokant vidurinėje mokykloje, labiausiai patiko dailė ir lietuvių kalba bei literatūra, nes buvau knygų graužikė. Rašydavau į rajono laikraštį, į „Pionierių“; kažkokį mano rašinėlį buvo išspausdinęs sąjunginis moksleivių laikraštis, kurio pavadinimo jau nebepamenu“, – pasakoja ji.

Visgi Oksana pasirinko studijuoti dailę ir baigė grafinio dizaino studijas Kauno aukštesniojoje meno mokykloje (dabar Kauno kolegijos J. Vienožinskio menų fakultetas) ir VDA Kauno dailės institute. Dirbo dailininke Lietuvos zoologijos sode, beveik dešimt metų gyveno Niujorke, JAV. Grįžę su šeima įsikūrė kaime Ukmergės rajone, kur augina avis, žąsis, vištas, laiko bites. Kurį laiką dirbo mokytoja Ukmergės meno mokyklos dailės skyriuje.

Oksana ne tik piešia, kuria grafiką, fotografuoja, bet ir vis dažniau imasi išsisakyti tekstu: „Pastaraisiais metais neatsispiriu pagundai kokią nors mintį ar pastebėjimą užrašyt, nors tokie kaip aš dažnai paniekinamai vadinami grafomanais. Rašau dėl dviejų priežasčių. Pirmoji – socialiniai tinklai. Momentinė žmonių reakciją į mano parašytus žodžius yra labai didelė paskata kurti ir dalintis. Antroji – mano asmeninis „susipykimas“ su fotografija. Gavę į rankas šitą saviraiškos priemonę, visi staiga patapo fotografais! Ir jiems net nėra „grafomano“ atitikmens... Pradėjau iš principo kuo mažiau fotografuot! Na, tiesą sakant, yra ir trečioji... Tiesiog mėgstu rašyti.“

O. Judakovos miniatiūras galite paskaityti čia

Arūno Kulikausko fotografija.

Šaltinis: http://kauno.rasytojai.lt/lt/naujienos/O.Judakova

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau