Spausdinti

Kasmet gruodžio 3 dieną Lietuvoje minima Tarptautinė žmonių su negalia diena. Tą dieną rajone neįgaliesiems surengiamas koncertas, aktyviausi neįgalieji apdovanojami Mero padėkomis ir savivaldybės administracijos parūpintomis dovanomis. Negirdintiems neįgaliesiems pasisakymai buvo verčiami į gestų kalbą. Tuo rūpinosi dvi vertėjos.

Neįgaliuosius, kurių rajone daugiau kaip trys tūkstančiai, pagerbė Seimo narys Juozas Varžgalys, savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas, mero padėjėja Laima Gambickienė, savivaldybės administracijos Vaiko teisių ir socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė. Padėkas ir dovanas įteikti padėjo šio skyriaus darbuotojos. Vilties, sėkmės, laimės visą gyvenimą, ramybės ir palaimos namams linkėjo Ukmergės krašto žmonių su negalia sąjungos garbės pirmininkė Lionė Aleksienė, gydytoja Angelė Čepelienė.





Renginį linksmai vedė Dėdienytė (Rasa Graužinienė) ir Agotėlė (Vilma Mulevičiūtė-Sabaliauskienė). Jos susirinkusiems minė mįsles, atspėjusiems dalino prizus, pasakojo juokingas istorijas, priminė patarles. Ir į sceną kvietė muzikantus ir dainininkus. Susirinkusiems koncertavo Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Ukmergės filialo liaudiškos dainos ansamblis „Smiltelė“ (vad. Regina Ališauskaitė), Ukmergės rajono neįgaliųjų draugijos ansamblis „Goda“ (vad. Zita Kviklienė) ir Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos ansamblis „Daina“ (vad. Audronė Baronienė). Renginį linksmomis melodijomis baigė Elektrėnų savivaldybės Semeliškių vokalinis instrumentinis ansamblis „Konkordas“.

Mero padėkomis pagerbti šie Ukmergės rajono žmonių su negalia įstaigų, organizacijų nariai, taip pat tų organizacijų rėmėjai:

1. Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos narė Aliutė Kilijonienė;
2. Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos narė Vida Varnienė;
3. Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos 2017 m. rėmėja, ūkininkė Zofija Belickienė;
4. Sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Ukmergės Viltis“ narė Valerija Alaunienė;
5. Ukmergės sporto klubo „Vilkmergė“ narys Mindaugas Savickas;
6. Ukmergės sporto klubo „Vilkmergė“ rėmėjas, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialo vadovas Regimantas Baravykas;
7. Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Ukmergės rajono filialo narė Regina Korienė;
8. Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Ukmergės rajono filialo narė Vida Baublienė;
9. Ukmergės rajono neįgaliųjų draugijos narė Elytė Dūdienė;
10. Ukmergės rajono neįgaliųjų draugijos narė Irena Mikienė;
11. Ukmergės rajono neįgaliųjų draugijos 2017 m. rėmėjas, UAB „Ukmergės melioracija“ direktorius Jonas Levulis;
12. VšĮ Vilniaus kurčiųjų reabilitacijos centro asmeninė asistentė Laura Kunigėlytė;
13. Želvos parapijos katalikiškų senelių namų savanorė Nijolė Šeduikienė;
14. VšĮ Deltuvos senelių globos namų savanorė Sonata Terekienė;
15. Jasiuliškių socialinės globos namų užimtumo specialistė Vitalija Žvinienė;
16. Jasiuliškių socialinės globos namų bendrosios praktikos slaugytoja Daiva Grybauskienė;
17. Jasiuliškių socialinės globos namų buvęs darbuotojas Albertas Jusys.

Šiais metais Ukmergėje suremontuotos Neįgaliųjų sporto klubo „Vilkmergė“ patalpos. Nuo kitų metų neįgalieji vežimėliuose galės pasikelti į piliakalnio viršūnę ir pasigrožėti miesto panorama.

Nuotraukos - autoriaus.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau