Sausio 19 dieną Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje atidaryta Karolinos Banionytės tapybos darbų paroda. Karolinai Banionytei dar tik trylika ir tai pirmoji jos autorinė tapybos darbų paroda. Eksponuojama, tiesa, nedaug kūrinėlių, tačiau tik dėl to, kad nebuvo daug erdvės eksponavimui, o piešia ir tapo ji išties nemažai. Per vasaros atostogas, kai lieka daugiau laiko, ji nepaleidžia pieštukų ir popieriaus iš rankų, todėl tėtis jai sumeistravo tokius rėmus, kai lengvai piešinius juose gali pakeisti  pats. Tai pastele, pieštuku, guašu, akrilu atlikti darbai. Džiugu, kad jaunoji autorė pati susikuria idėjas (nuo komponavimo iki techninio atlikimo), ji net labai atsargiai priima kažkieno patarimus. Dažnai tai būna asmenybės bruožas...

Būdama pirmokė, Karolina keletą mėnesių lankė Ukmergės meno mokyklą, dabar antrus metus dailės mokosi Ukmergės meno studijoje „Spalvų sodas“. Kurti ji visuomet ateina pasiruošusi ir su sava išnešiota idėja. Ją tiesiog belieka įgyvendinti. Kartais ji stebi menininkus virtualioje erdvėje, iš jų mokosi.

Pagirtina ir ypač džiugu, jog jaunoji karta autoritetų ieško ne tik šalia esančioje aplinkoje, tačiau stebi platųjį pasaulį ir technologijų dėka gali daug išmokti, siekti tikslo savarankiškai.

Biblioteka ypač džiaugiasi naujais talentais ir tikisi, jog po pastato renovacijos bus puikios erdvės jaunimui, kuriose bus galima surengti ne vieną gražią parodą ir padėti užaugti jauniems kūrėjams.

Karolinos Banionytės tapybos darbų paroda veiks iki vasario 13 dienos.

Autorės nuotraukos.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau