Sausio 29 d. Ukmergės kultūros centro parodų galerijoje atidaryta vilniečio dailininko Kipro Černiausko tapybos darbų paroda „Personažai ir Stichija“.

Šis jaunas dailininkas, pasak jį pristatančiųjų, „yra tradicinės ekspresionistinės lietuviškos mokyklos mokinys, su kokybės ženklu“. Pats dailininkas pasakojo, jog jam patinka ne proginis, neiškilus, neidealizuojantis, nereikalaujantis gražaus motyvo paveikslas. Jis parodai iš įvairių, skirtingais laikotarpiais sukurtų darbų, paėmė vieną, vis iškylantį motyvą – figūros įvilktos į kažkokį gamtinį apvalkalą.




K. Černiauskas parodos anotacijoje rašo, kad pagrindinė dailininko užduotis – suderinti norus su realybe. Personažai ir stichija – tai motyvai, kurie nevalingai atsiranda paveiksluose, skirtuose visai kitoms temoms. Personažai - tai būtų nuasmenintos žmonių figūros, kurios patenka į stichiją, t.y. susijungia su gamtos arba gamtos reiškinių sukurtu fonu.

Parodos veiks iki vasario 13 dienos.

Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau