Kasmet Miesto šventę pradeda rajono menininkai. Ir šie metai ne išimtis - artėjančios miesto šventės „Ukmergė – Lietuvai“ renginiai prasidėjo gegužės 8 d. rajono menininkų darbų parodos atidarymu. Į Kultūros centro galerijoje surengtą parodą 29 rajono menininkai pristatė 49 darbus.

Parodoje pristatomi darbai atspindi visą profesionalių rajono menininkų darbų spektrą. Parodoje galima pamatyti fotografijos, tapybos, skulptūros, drožybos, juvelyrikos ir kitų meno krypčių darbus. Nijolės Stunskaitės su mokiniais sukurtos šilko skarelės eksponuojamos ne dailės galerijoje, bet Kultūros centro  mažojoje salėje.

Atidarydamas parodą jos organizatorius Egidijus Darulis sakė, kad „paroda tuo ir žavi, kad mus -visus menininkus suburia į vieną bendruomenę ir mes visi turime būti vieningi, draugiški, ne konkurentai, o kolegos. Tai yra, Miesto šventė - mūsų visų šventė“.

Menininkus sveikino rajono mero pavaduotoja Klavdija Stepanova, susirinkusiems palinkėjusi  sveikatos, stiprybės, gerų emocijų ir minčių. Parodos dalyvė Tatjana Sokolova rusiškai perskaitė savos kūrybos eiles, sukurtas specialiai šiai parodai. Parodos atidaryme Ukmergės krašto dainas atliko folkloro ansamblis „Dagilėlis“ (vad. Jūratė Martinkutė).

Parodoje pristatomi Andriaus Janulio, Kristinos Darulienės, Egidijaus Darulio, Leonido Polukovo, Vaido Žvirblio, Laimos Dzigaitės, Tatjanos Sokolovos, Kristinos Pažūsienės, Dainiaus Vyto, Erikos Majauskienės, Jolitos Šlepetienės, Erikos Katinaitės, Kristinos Kasmauskienės, Vaidos Adomavičiūtės, Rimo Brusoko, Aušros Bartkutės – Deviatnikovos, Mykolo Striogos, Irmos Karvelytės, Rimvydo Šlepečio, Pavelo Šnaico Kosakovskio, Arūno Kulikausko, Juliaus Zarecko, Rimanto Zinkevičiaus, Jurgos Sally – Jackevičiūtės, Anatolijaus Stiško, Silvijos Puodžiūnaitės, Vytauto Mackevičiaus, Romos Zareckienės ir Nijolės Stunskaitės darbai.

Trys menininkai – P. Šanajca - Kosakovskis, A. Kulikauskas ir V. Žvirblis pristato darbus, sukurtus užsienyje. Paroda turi ir savo debiutantę – S. Puodžiūnaitę.

Paroda veiks iki birželio 2 dienos.

Parodoje eksponuojamų darbų reprodukcijas galite matyti čia ir čia

Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau