Spausdinti

Kiekvienų metų rudenį Kultūros centre Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjunga surengia respublikinę neįgaliųjų dailiųjų amatų parodą – pardavimą „Rudens saulutė“. Šiais metais lapkričio 6 d. atidarytoje jubiliejinėje, jau 20-ojoje „Rudens saulutėje“ dalyvauti panoro 33 neįgaliųjų organizacijos iš 22 šalies rajonų. 376 autoriai pristatė daugybę darbų – nuo papuošalų ir žaislų iki megztų ir pintų dirbinių.

Atidarant „Rudens saulutę“ sąjungos garbės pirmininkė Lionė Aleksienė, „Rudens saulutės“ sumanytoja, papasakojo, kaip gimė renginys, sulaukiantis vis daugiau norinčių jame dalyvauti. Tai vienintelis toks renginys šalyje ir vienintelis vienijantis visus neįgaliuosius.

Rajono meras Rolandas Janickas padėkojo už stebuklą, rodantį kitą, labai svarbią gyvenimo prasmę. Ir pajuokavo, kad orų atšilimas prasidėjo prieš 20 metų, kai pradėjo šviesti „Rudens saulutė“.

Parodos darbų autorius iš kitų rajonų ir ukmergiškius sveikino Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos pirmininkė Dalia Unikienė, savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė.

Susirinkusiems koncertavo Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos ansamblis „Daina“ (vad. Audronė Baronienė) ir saviveiklininkai iš Jasiuliškių socialinės globos namų (vad. Daiva Šermukšnienė).

Paroda veiks iki lapkričio 20 dienos.

Nuotraukos - autoriaus.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau