Gruodžio viduryje Kalėdų senelis su „Raganiukės“ teatru ir būriu ukmergiškių įžiebė pagrindinę miesto eglę. Kaip visada, unikali eglutė, auganti kartu su mažaisiais ukmergiškiais, nušvito prie Kultūros centro. Ta proga pasipuošė ir piliakalnis bei jo aplinka.

Eglutės įžiebimo šventėje prie Kultūros centro pirmieji pasirodė „Raganiukės“ teatro aktoriai. Pasikvietę į pagalbą mažuosius ukmergiškius jie žaismingai pasekė ir suvaidino „Raudonkepuraitės“ pasaką. Kol buvo sekama pasaka į aikštę atvyko ir Kalėdų senelis. Linksmas senelis pamokė vaikučius pašokti tvistą. Mokėti šį šokį vertėjo ir kitą dieną – po spektaklio „Juk rytoj Kalėdos“ Kalėdų senelis šį šokį šokti kvietė visus.

Pakvietęs į sceną rajono merą Rolandą Janicką, išsakiusį savo kalėdines svajones ir palinkėjimus ukmergiškiams, Kalėdų senelis paprašė visų padėti įžiebti eglutės šviesas.  Dangų nušvietus fejerverkams scenoje karaliavo daugybės plojimų sulaukę Žygis ir Gabija.

Kalėdų nuotaika šiais metais persikėlė ir prie piliakalnio. Tą patį vakarą čia vaikučius pasitiko ir kalbino Kalėdų senelis, įsikūrė prekybininkai. Vaikučiai galėjo pasisupti karuselėje. Ir artėjančias šventes visiems priminė Kalėdinė eglutė bei žiemiškomis projekcijomis pasipuošęs piliakalnis.

Nuotraukos - autoriaus.

 

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau