Vasario 25 d. Ukmergės kultūros centre vyko moksleivių – liaudies kūrybos atlikėjų konkurso „Tramtatulis“ Ukmergės rajono turas. Į jau aštuntą kartą rengiamą konkursą susirinko mokiniai iš įvairių rajono vietovių - sekė pasakas, pasakojo linksmus nutikimus, dainavo. Šis, kas antrus metus rengiamas konkursas, šiais metais skirtas lietuvių tautosakos rinkėjo ir leidėjo Antano Juškos 200- osioms metinėms paminėti.

Konkursas prasidėjo sutartinėmis, kurios yra įtrauktos į UNESKO Nematerialiojo kultūros paveldo sąvadą. Ukmergės krašto sutartinę atliko lopšelio-darželio „Žiogelis“ mažosios dainininkės: Agnė Kuliešiūtė, Saulė Kartašovaitė, Kotryna Rimydytė, Viltė Daniūnaitė, Liepa Petkevičiūtė. Jų mokytoja Jolanta Belousovienė.

Šmaikštus pasakorius iš Žemaitkiemio, 7 – metis Dovydas Kisevičius paporino porą pasakojimų. Jo mokytoja Alė Ališauskienė.

Stasės Novikienės paruošti Akvilė Aukštakojytė ir Lukas Kovalčiukas iš Sližių padainavo, o vėliau A. Aukštakojytė padainavo ir viena, bei Veprių tarme papasakojo porą nutikimų. Vidiškietės - Rugilė Gurklytė ir Ugnė Klizaitė, kurias ruošia net dvi vadovės - Janė Giedraitienė ir Regina Stasiūnienė, tarmiškai pasakojo pasakas ir pasakėčią.

Ukmergės Užupio pagrindinės mokyklos moksleivės Brigita Beinoraitė ir Simona Kvieskaitė padainavo porą dainų. Jų mokytoja Eglė Pratkelienė.

O konkursą užbaigė Emilija Ivoškaitė ir Emilija Bagdonaitė iš Taujėnų gimnazijos. Jas dainuoti moko mokytoja Nijolė Janulienė.

Visus pasirodymus vertino komisija, kurioje dirbo Panevėžio kraštotyros muziejaus Etninės kultūros skyriaus vedėja, etnomuzikologė, daktarė Lina Vilienė, Ukmergės švietimo pagalbos tarnybos metodininkė Jolanta Gelūnaitė, Ukmergės kultūros centro etnokultūros specialistė Vilma Mulevičiūtė-Sabaliauskienė.

Pasitarusi komisija nusprendė, kad į regioninį turą Molėtuose vyks didelis būrys ukmergiškių.

Visiems „Tramtatulio“ dalyviams buvo įteikti diplomai, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto leidiniai, o laukdami komisijos sprendimo visi vaišinosi „Kurėnų užeigos“ dovanotu obuolių pyragu ir žolelių arbata.

Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau