Spausdinti

Gausus būrys žmonių kovo 2 d. rinkosi į jau 26 kartą surengtą liaudiškos muzikos šventę „Grok, armonika“. 11 rajono kolektyvų į šventę subūrė daugiau kaip 100 muzikantų ir dainininkų. Žiūrovams jie pristatė, ką moka geriausio, o žiūrovai plojimais rinko kolektyvus, kuriems turėjo atitekti prizai. Plojimų klausėsi ir kolektyvus pristatinėjo nepamainomos šventės vedėjos – Dėdienytė ir Agotėlė.

Pirmieji pasirodė Želvos armonikieriai (vad. Vaclovas Butkus), juos pakeitė „Intermezzo“ (vad. Edvardas Ratautas) iš Veprių. Valų armonikieriai - Albinas Tamošiūnas ir Tadas Džiautas smagias melodijas traukė vienas po kito, o ukmergiškių folkloro kolektyvas „Pyniava“ (vad. Vilma Mulevičiūtė-Sabaliauskienė) ne tik dainavo, bet šokti pakvietė ir žiūrovus. Bene gausiausią kolektyvą pristatė Varinės bendruomenė (vad. Marius Mikučionis), gausus dalyvių buvo ir Vidiškių kolektyvas  „Volungė“ (vad. Stasė Navickienė), kuriuos pakeitė „Siemanys“ (vad. Stasė Novikienė). Partizanų dainas traukė Siesikų „Vieversa“ (vad. Mindaugas Grainys), antrą kolektyvą pristatė ir Želva – „Želvelę“ (vad. Vaclovas Butkus). Gausių plojimų sulaukė jaunimas iš Taujėnų „Ratatitos“ (vad. Nijolė Janulienė), o koncertą baigė Deltuvos „Magaryčios“ (vad. Kazimieras Piestinis).

Šventės vedėjos Dėdienytė (Rasa Graužinienė) ir Agotėlė (Vilma Mulevičiūtė-Sabaliauskienė), pristatydamos kolektyvus, pokštavo, daugiausiai apie pinigus. Visus kolektyvus jos apdovanojo pjaustymo lentelėmis, ant kurių buvo išdėlioti pjaustyti lašinukai, svogūniukai ir duonytė. Lašiniais bei česnakais apdovanoti ir žiūrovai, atspėjusieji mįsles.

Šventės pabaigoje daugiausiai plojimų sulaukę kolektyvai buvo pagerbti prizais. 100 eurų Kultūros centro prizas įteiktas Siesikų „Vieversai“. 6 mėnesių laikraščio „Gimtoji žemė“ prenumeratą išsivežė „Želvos armonikieriai“, 3 mėnesių „Ukmergės žinių“ prenumeratą – Taujėnų „Ratatita“.

Kad kitų metų „Grok, armonikos“ laukimas neprailgtų, žiūrovai padainavo kartu su „Magaryčiomis“.

Nuotraukos - autoriaus.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau