Spausdinti

Kultūros centro dailės galerija pasipuošė tapybos darbais - čia nuo rugpjūčio 2 d. virš 80 tautodailininkų iš visos šalies dalyvauja IV respublikinėje parodoje-konkurse „Natiurmortas“. Jos dalyvis yra ir ukmergiškis Vytautas Mackevičius.

Pasak dailės galerijos kuratoriaus Egidijaus Darulio, ši paroda šiais metais eksponatų skaičiumi pati didžiausia. „Rudens saulutė“ eksponatų skaičiumi būna dar didesnė, tačiau joje neįgalieji pristato pačius įvairiausius darbus, o šioje - tautodailininkai tik tapytus natiurmortus. Parodai-konkursui 79 autoriai pateikė po du darbus. O 5 pristatė tik po vieną darbą, todėl jie į konkursą nepatenka.

Visi konkursiniai darbai skirstomi į tris kategorijas. Pirmoji - geriausio fotorealisto (kuris matomą vaizdą tapydamas stengiasi perteikti kuo tiksliau), antroji - geriausio modernisto (kuris tapo kitaip, negu visi mato), trečioji - naiviojo meno (tai labiausiai liaudiški, labiausiai tautodailininkiški darbai, kada autorius tapo taip, kaip jam atrodo, autentiškai). Visus parodai-konkursui pristatytus darbus  vertins 10 narių komisija iš Vilniaus.

Vieną nominantą išrinks patys parodos lankytojai. Jie visos parodos-konkurso metu gali balsuoti už menininką, lankytojo nuomone, pristačiusi geriausią darbą. Todėl E. Darulis kviečia apsilankyti „Natiurmorte“ ir aktyviai balsuoti. O parodos-konkurso uždarymo metu, rugpjūčio 30 dieną, 15 valandą dalyvauti ir stebėti, ar jų pasiūlytas menininkas surinks daugiausia balsų.

Nuotraukos ir reprodukcijos - autoriaus.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau