Spausdinti

Lapkričio 16-29 d. Ukmergės kraštotyros muziejuje eksponuojama tapytojos Ievos Skauronės paroda. Tai dvidešimtoji autorės personalinė paroda.

Paroda „Iš eilės“ rengiama pagal Ukmergės Vlado Šlaito bibliotekos projektą „ECO PRINT“.

Autorė savo kūriniuose naudoja anspaudą, kuris yra ne kas kitas, o tiesiog brūkšnys. Siekiant išgauti gyvą brūkšnį, autorė atsisakė teptuko, antspaudai sukurti volelio pagalba. Ievai brūkšniai simbolizuoja žmonių voras. Žmonių, kurie buvo sustatyti prieš nusiunčiant juos myriop. Šie darbai buvo kuriami galvojant apie Ukmergėje ir pasaulyje sunaikintus žydų tautybės žmones. Panašios gyvų žmonių eilės buvo statomos ir vežant į tremtį...

Ši jautri tema autorę jaudina jau daugelį metų. Dar gyvendama Ukmergėje ji dalyvaudavo įvairiuose projektuose susijusiuose su žydų klausimais, tapė senus Ukmergės štetlui priklausiusius namus.
 
Prieš dešimt metų ukmergiškiai turėjo galimybę pamatyti Ievos Skauronės parodą, kurioje buvo gausu figūrų. Figūros jos kūryboje ilgainiui pakito į lakonišką apibendrintą, išgrynintą vienetą, tačiau darbų koloritas  išliko tas pats, pagal kurį autorę galima atpažinti ir išskirti iš kitų.

Daugiau apie Ievą Skauronę  galima paskaityti : www.ievosgalerija.lt

E. Darulio ir R. Zareckienės nuotraukos.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau