Birželio 29 dieną Deltuvoje vyko tradicinis gyvosios karo istorijos festivalis “Vilkmergės (Deltuvos) mūšis 1812-2019 m.“.

Šis mūšis – tai 1812 metais Lietuvoje įvykęs Prancūzijos ir Rusijos kariuomenių susidūrimas, kai puldamas Rusiją, Prancūzijos imperatorius Napoleonas Bonapartas su savo Didžiąja armija žygiavo per Lietuvą. Visą dieną miestelyje griaudėjo patrankos, šautuvų salvės, žemę trypė kavalerijos žirgai, žvangėjo durtuvai, aidėjo karo būgnai ir dainos, šurmuliavo šventinė mugė, vyko edukacijos, pramogos vaikams ir suaugusiems. Netoli bažnyčios esančiame lauke miestelio gyventojai ir svečiai stebėjo mūšio inscenizaciją.

Viešosios bibliotekos dailininkė Kristina šventei sukūrė ir pagamino žaidimą-kelionę „Grande Armee žygis per Lietuvą. Pirmyn!“. Pagal taisykles keturi žaidėjai, mesdami kauliuką, turi kuo greičiau pereiti lauką ir pasiekti paskutinį 50-ąjį langelį. Keliaujant gali tekti praleisti ėjimą, peršokti kelis langelius į priekį ar sugrįžti į pirmąjį... Žaidimo figūros ypatingos – rankų darbo lėlės – du prancūzų kareiviai ir dvi markitantės. Smagus žaidimas sudomino ne tik vaikus, bet ir suaugėlius. O laimėtojai buvo apdovanoti prizais – kareivėliais, kuriuos sumaketavo ir 3D spausdintuvu atspausdino bibliotekos inžinierius Audrius.

Jolantos Žvirblytės nuotraukos.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau