Spausdinti

Įpusėjus vasarai, Vlado Šlaito bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje vyko garsiniai skaitymai ir kūrybinės dirbtuvėlės „Vasarojam!“.
 
Tris dienas (liepos 25 ir 31 bei rugpjūčio 5) bibliotekoje rinkosi ne tik mūsų jaunieji skaitytojai, bet ir svečiai – iš sostinės, Švedijos bei Prancūzijos pas senelius paviešėti atvykę anūkai. Skaitėme švedų rašytojo ir dailininko Sven Nordqvist istorijas apie dėdulę Petsoną ir katiną Findusą, estų rašytojos Kätlin Vainola ir dailininkės Ulla Saar knygą „Liftas“, rašytojo Mariaus Marcinkevičiaus ir dailininkės Vaivos Braškutės pasaką „Princesė“.

Pasiklausę istorijų, padiskutavę įvairiomis temomis (apie draugus, katinus ir kitus mylimus gyvūnėlius, turistinius žygius ir stovyklavimą gamtoje, statybas ir įdomias profesijas, princeses ir drakonus...), vaikai kibdavo į kūrybinius darbus. Ir kiekvieną kartą sukurdavo kažką įdomaus – katiną, kuris gali pajudinti uodegą, namo, kuriame dirba labai laimingas liftas, gyventojus, princesių karūnas, draugiškus drakonus ir net karališkus pjūklus! O dar kiek smagių žaidimų kartu sužaidė: žvejojo, virė žuvienę, dirbo parduotuvėje, iš susimaišiusių žodžių kūrė pasakas.
 
Iki naujų susitikimų su naujomis knygomis!
 
Jolantos Žvirblytės nuotraukos.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau