Rugsėjo 16 d. "Vilkamirgės" galerijoje (Kęstučio a. 2-2, II a.) atidaryta kauniečio fotografo, Kauno kolegijos Menų ir ugdymo fakulteto Fotografijos studijų programos lektoriaus Žilvino Glušinsko fotografijų paroda "Japan/Japin". Parodoje eksponuojami darbai sukurti naudojant savadarbę pinhole kamerą, atspausti rankomis cianotipijos technikos būdu.

Parodos anotacijoje autorius rašo: "2013 metais, lankantis tekančios saulės šalyje, pinhole kamera buvo pagrindinis įrankis mane supančių vaizdų fiksavimui. Fotografijų seriją pavadinau "JaPin" (Japan+Pinhole). 2014-2015 metais sukūriau serijos tęsinį, pavadintą "Japan/Japin", kuriame - vien tik tokijo vaizdai. Fotografijose, sukurtose kameromis be objektyvo, yra  kitoks žvilgsnis į Japoniją, šalį, kur senos tradicijos ir modernios technologijos koegzistuoja viena šalia kitos:rikšų vaizdai susimaišę su pažangiausiais robotais, senovinės šventyklos dera su dangoraižaiais, gatvėje - skubantys tarnautojai ir atsipalaidavę gyvenimo stebėtojai. Šis padidintas ir tuo pačiu metu sulėtintas ritmas kaip sykis tinka pinhole kamerai (camera-obscura), pagaunančiai per adatos skylutę įeinančią šviesą. "Lėta" fotografija reiškia, kad ekspozicijos trukmė yra  ilgesnė nei sekundė. Mūsų skubančiame pasaulyje tai yra prabanga. Kaip tik tai šias fotografijas ir skiria nuo įprastų kelioninių paveikslėlių. Fotografijos yra atspausdintos rankomis, cianotipijos technikos būdu. Ši technika buvo išrasta sero Džnono Heršelio (John Herschel) 1842 m. Tai spausdinimo būdas, kuomet pirmiausia ant popieriaus užtepama emulsija, o po to vaizdai yra tonuojami, todėl visi darbai yra vienetiniai."

Paroda veiks  iki spalio 16 d.

Parodos plakatas - O. Judakovos, fotografija - Ž. Glušinsko.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau