Spausdinti


Sausio 7 d. Ukmergės kultūros centro parodų galerijoje atidaryta keturių menininkų grupės paroda pavadinimu "GISA".

Grupės ir parodos pavadinimas sudarytas iš pirmų autorių vardų raidžių (Gustas, Ina, Sigita, Aistė). Parodos atidarymo metu menininkai gana imantriai pasakojo apie savo susibūrimo priežastis, nors viskas lyg ir gana paprasta – kartu dalyvavo, kartu pašnekėjo (kartu drąsiau), o be to, visiems kartu pigiau, o be to, kaip pabrėžė Sigita Maslauskaitė, Ukmergėje yra labai geros sąlygos paveikslams eksponuoti ir čia labai geranoriškas Ukmergės kultūros centro personalas.

Gal ir taip - iškilmingame parodos atidaryme svajingus valsus grojo Edvardo Ratauto vadovaujamas ansamblis, tuo sukurdamas jaukią ir iškilmingą atmosferą. Kalbą rėžė galerijos parodų kuratorius Egidijus Darulis. Apie savo darbus ir potyrius pasakojo paveikslų autoriai. Parodos atidaryme dalyvavusių žiūrovų nuomone, menininkų pasakojimas apie savo darbus, gyvenimą ir kūrybą labai praplečia paveikslų suvokimo ribas.

Gustas Jagminas (g. 1979) pačioje matomiausioje vietoje pakabino paveikslą kuriame ant pjaustymo lentelės guli lašinių gabalas. Labiau kaimiškas šaknis turinčių žiūrovų nuomone, tai labiau šoninė nei lašiniai, bet apie lašinių vaizdą mene tegu aiškinasi meno kritikai su kulinarais. Menotyrininkai išskiria Gustą Jagminą kaip gerą koloristą kurio kūryboje dominuoja abstrakcija, tačiau juose netrūksta ironijos.

Inos Budrytės (g. 1957) pakankamai ryškiuose, bet savitos kompozicijos paveiksluose dominuoja baltos katės, įkomponuojami abstraktūs objektai, sąlygiškos, primityvistinės žmonių figūros.

Sigita Maslauskaitė (g. 1970), Vilniuje dar žinoma kaip Dr. Sigita Maslauskaitė-Mažylienė, savo tapybą sieja su klasikiniu bažnytiniu menu. Ji parodai pateikė didelius, labai įtaigūs ekspresionistinės tapybos tradicijos paveikslus krikščioniškais motyvais.

Aistė Bugailiškytė (1981) parodos atidaryme pasakojo apie savo pomėgį antikvariniams daiktams. Pasak jos, tai atsispindi ir jos kūryboje kuri yra tarsi individualus pasakojimas apie moterį, jos aplinką, gyvenimiškus lūkesčius ir supratimą.

Paroda veiks iki 2020 m. sausio 25 d.

Dainiaus Vyto fotografijos.
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau