Spausdinti

Daugiau kaip prieš metus susibūręs Liaušių kultūros namų mėgėjų teatras „Po liepomis“ žiūrovus pakvietė jau trečiai, bet jau daug rimtesnei, premjerai. Sausio 17 dieną Liaušių kultūros namuose įvyko spektaklio pagal Liudvikos Didžiulienės-Žmonos pjesę „Lietuvaitės“ premjera. Spektaklio  režisierė Lina Monkevičienė.

Tai 3 veiksmų 4 paveikslų komedija pasakojanti apie smunkančio dvarininko Karklinsko šeimos buitį, parodanti tos šeimos narių (tėvų ir vaikų) dvasinį tuštumą, atskleidžianti išlepintų dvarininkaičių, kurios veidmainiškai prisidengia „sąmoningų lietuvaičių“ kauke, norėdamos prisivilioti lietuvių inteligentus, kėslus.

Pjesė „Lietuvaitės“ pasirinkta neatsitiktinai, o atsižvelgiant į norinčių vaidinti gausą. Kūrinys tikrai yra sunkus ir reikėjo didelių pastangų, kad būtų atskleisti ryškūs veikėjų charakteriai. Scenos dekoracijos, kostiumai visa tai buvo pačių teatro narių kūrybinių ieškojimų pastangos. Nustebino teatro narių aktyvumas ruošiantis spektakliui, dėmesys vienas kitam, pagalba ir nuoširdus bendravimas. Teko skolintis baldus atitinkančius tą laikmetį, siūtis kostiumus ir repetuoti iki vėlumos, bet rezultatas pranoko visų mūsų lūkesčius.
 
Spektaklio premjera susilaukė gausių žiūrovų aplodismentų. Jau planuojamos gastrolės ne tik Ukmergės rajone, bet ir už jo ribų.

Nuotrauka - Tomo Dambrausko.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau