Spausdinti

Nuo gegužės 27 d. "Vilkamirgės" galerijoje eksponuojamos trijų, senokai analoginės fotografijos galimybes tyrinėjančių fotomenininkų, fotografijos...

„Vilkamirgės“ galerija šiuolaikinio meno mugėje ArtVilnius pernai dalyvavo jau trečią kartą. Joje galerija pristatė Žilvino Glušinsko (g. 1972 m.), Tomo Tereko (g. 1977 m.) ir Vadimo Šamkovo (g. 1986 m.) kūrybą, dabar žiūrovo laukiančią galerijos ekspozicinėje erdvėje.

Skaitmeninės technologijos išvadavo tradicinę analoginę fotografiją nuo techninio, taikomojo aplinkos dokumentavimo ir leido tiems, kam tai svarbu ir įdomu, labiau gilintis į tradicinės technikos raiškos galimybes ir menines šviesos pasaulio paslaptis.

Mūsų pristatomi menininkai yra fotografijos entuziastai, šviesos optimistai, neleidžiantys naujųjų technologijų verpete pražūti senoms tradicinėms fotografijos formoms ir prietaisams. Visi su pasišventimu aukoja savo gyvenimo laiką vis iš naujo pamatyti šviesos fenomeną ir analoginės fotografijos pagalba parodyti jį žiūrovui.

Galerijos pristatomi autoriai yra visai kitokio pasaulio atradimų sūkuryje. Tai ne skaitmeninės fotografijos greitas ir lengvas tikrovės paveikslėlių tiražavimas, taip įprastas jos vartotojams. Autoriai eksperimentuoja „lėtosios“, analoginės fotografijos srityje, dirba įvairiomis fotografinėmis technikomis: pinhole, liuminografija, lithprint, etc. Savo raiškos viražuose jie jungia ir abi technikas - analoginę ir skaitmeninę -, kurios puikiai viena kitą papildo, ir būtų viena be kitos neįmanomos.

Specialiai parodai Ukmergėje Tomas Terekas sukūrė darbą “44 RANDOM PHOTOS FROM MOBILE PHONE AND SOME SELFIES”.

Paroda veiks iki birželio 18 d.


Galerijos adresas: Kęstučio a. 2-2, II aukštas, Ukmergė (įėjimas iš Vienuolyno g.)


Galerija veikia darbo dienomis, nuo 9.00 iki 17.00 val.

Lankymas nemokamas

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau