Spausdinti

Visą kovo mėnesį „VILKAMIRGĖS“ galerijoje veiks australų menininkės JAZMINOS CININAS paroda „EGLĖ IR GELEŽINĖS VILKMERGĖS“

Melburne gimusi ir augusi Lietuvos išeivių dukra ir Stasio Čiurlionio provaikaitė Jazmina Cininas vis dar stipriai tapatinasi su protėvių palikimu, į savo kūrybą įtraukdama baltiškus motyvus ir temas. Susidomėjusi moterų vilkolakių mitologijoje ir realiame gyvenime tema, autorė ilgus metus vykdė nuodugnų tyrimą. Tyrimo rezultatus ir jo įkvėptus portretus J. Cininas užfiksavo disertacijoje „The Girlie Werewolf Hall of Fame: Historical and Contemporary Figurations of the Female Lycanthrope“ (2014).

J. Cininas įtraukta į daugelio grafikos ir meninės knygos apdovanojimų trumpąjį sąrašą, yra surengusi parodas nacionaliniu ir tarptautiniu mastu. Autorės kūrinių yra įsigiję Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus, Vilniaus dailės muziejus, Australijos nacionalinė galerija ir MARKK etnografinis muziejus Hamburge, Vokietijoje. J. Cininas dėsto grafiką ir knygos meną RMIT meno mokykloje Melburne, Australijoje.

Parodoje pamatysite didelio formato, nuraižymo technika atliktus spalvotus linoraižinius ir sužinosite daugiau apie vilkolakius.

Kviečiame!
Paroda, galima sakyti, pažintinė.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Paroda veiks nuo kovo 1 iki 31 d.
Galerijos adresas: Vienuolyno g. 14, Ukmergė
Galerija veikia darbo dienomis nuo 9 iki 17 val. (penktadieniais iki 15.45)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Paroda organizuota bendradarbiaujant su BĮ "M. K. Čiurlionio namai"
 

VšĮ „Trys kaimai"

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau