Spausdinti

Kultūros centras vaikams surengė meno dienas. Jų metu mažieji galėjo susipažinti su teatru, šokiu ar edukacijomis, kuriose prisiminta tautos praeitis, tradiciniai darbai, laisvalaikis ar linksmybės.

Įvairius užsiėmimus, išdėliotus per tris dienas, aplankė visų miesto lopšelių-darželių ugdytiniai ir Senamiesčio progimnazijos penktokai.

Birželio 15-oji buvo skirta teatrui. Šią dieną vaikai, vadovaujami Silvijos Liumparienės, mokėsi kurti šešėlių teatrą – gamino lėles, kūrė spektaklio scenarijų, jame vaidino su savo pasidarytomis lėlėmis. O kitoje studijoje vaikai su Skaiste Vasiliauskaite-Dančenkoviene susipažino su teatro patalpomis, teatro rekvizitu, spektaklio statymo subtilybėmis. Pagrindiniu dienos įvykiu tapo didžiojoje scenoje Ukmergės kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro studijos „Nykštukas“ parodytas spektaklis vaikams „Žirafa su kojinėmis“ (rež. Tamara Kvieskienė).

Kita diena buvo skirta šokiui. Dieną šokiais pradėjo mažiausieji svečiai – baleto studija iš Vilniaus „Šokime kartu“ (vad. Vaida Riabovienė ir Tautvilė Zailskienė). Šokėjas pakeitė šiuolaikinio šokio studija „Aidas“ (vad. Violina Romeikaitė), Aldonos Satkūnaitės šokėjai. Šokėjai atsakinėjo į klausimus apie mokymąsi šokti, Violina Romeikaitė pravedė edukaciją „Šoku aš ir šoki tu“. Renginys baigėsi performansu prie Kultūros centro, kuriame dalyvavo ir Kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro studijos „Nykštukas“ jaunieji aktoriai.

Folkloro dieną surengtos kelios edukacijos vaikams. „Lino kelyje“ Kultūros centro Krikštėnų skyriaus darbuotojos pasakojo, kaip seniau buvo apdirbamas linas, kokie įrankiai naudoti. Kitoje salėje su Deltuvos skyriaus darbuotojomis buvo mokomasi patiems pasigaminti rištinės lėles. Visos edukacijos baigėsi mokantis „Močiutės ratelių“ su Regina Zabieliene.

Nuotraukos - autoriaus.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau