Ukmergės kultūros centro dailės galerijoje gegužės 12 d. du menininkai pristatė savo darbus. Andrius Janulis (nuotraukoje - centre) pristatė metalo plastikos darbus, jų ekspoziciją pavadinęs „Apimtys“, o Augustas Lopas (dešinėje) – tapybos darbų parodą „Forma“. Galerijoje eksponuojama 17 metalo plastikos darbų bei 13 paveikslų.



Po Kultūros centro parodų organizatoriaus Egidijaus Darulio įžanginio žodžio kelbėję menininkai, kaip lyg ir įprasta dailininkams, buvo ne itin kalbūs. Pristatydamas savo parodą vilnietis A. Lopas minėjo, kad parodoje eksponuojami darbai sukurti per keletą pastarųjų metų. Pasak jo, parodų jis rengia daug, bet iki šiol visos jos buvo surengtos Vilniuje. Tik dabar surengė parodą Kaune ir šią - Ukmergėje. Menininkui patinka didelio formato objektai, todėl ir šioje parodoje dominuoja didelės drobės. A. Lopas paatviravo, jog nors Ukmergėje parodą jis surengė pirmą kartą, bet Ukmergėje jau yra buvęs - „Ritualijos“ laidojimo namuose kartu su dailininku Roku Beržiūnu, pakviesti architekto, jis ištapė sienas.

A. Janulis, save pavadinęs vietiniu, paminėjo, kad dauguma parodos eksponatų sukurti šiais metais. Pabaiske ir Ukmergėje gyvenantis menininkas ne tik "minko" metalą savo dirbtuvėse, dalyvauja parodose, bet ir talkina Pabaisko bendruomenei įvairių renginių metu.

Dviejų A. Janulio darbų, eksponuojamų parodoje, "likimas" šiek tiek kitoks nei likusių kūrinių: „Bitė Mama“ sugrįš į šių metų Kultūros mecenato Jono Šantaro namus, o „Pepė Ilgakojinė“ džiugins ukmergiškius "įsikūrusi" ant Meno mokyklos Muzikos skyriaus durų stogelio.

Nuotraukos - autoriaus. 

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau