Livanų (Latvija) miesto savivaldybė turi gražią tradiciją - artėjant Užgavėnėms čia organizuojamas Tarptautinis tradicinių kaukių festivalis, į kurį visada atvyksta apie 250 dalyvių. Šiemet šis festivalis surengtas  jau 21 kartą. Vasario 15-16 dienomis jame dalyvavo gausus būrys folkloro kolektyvų dalyvių iš Latvijos, Estijos (Tartu), Baltarusijos (Minskas), Rusijos (Saratovas) ir Kamerūno (Jaundė). Atstovauti Lietuvai buvo pakviestas Ukmergės kultūros centro folkloro ansamblis „Pyniava“ (vad. Vilma Mulevičiūtė-Sabaliauskienė). Visi festivalio dalyviai turėjo pristatyti savo šaliai būdingas kaukes, paruošti programą, kurioje atsispindėtų Užgavėnių tradicijos ir papročiai.
     
Visi kolektyvai su savo dainomis, šokiais bei įvairiais kaukių pasirodymais džiugino apylinkių sodybų gyventojus. „Pyniavos“ dalyviai svečiavosi pas Turki kaimo sodybos šeimininkus. Čia ansambliečiai šokdino šeimininkus, dainavo pačias gražiausias dainas, o pastarieji, atsidėkodami, ne tik vaišino tradiciniais patiekalais, bet ir suteikė galimybę smagiai pasisupti supynėmis, kuriose sutilpo visas kolektyvas. Po visų linksmybių šioje sodyboje, ansamblio nariai drauge su kitais svečių kolektyvais šoko ir dainavo šalia kaimo kultūros namų.

Vakarop ansambliečiai kartu su kitais kolektyvais, dalyvavusiais festivalyje, sugužėjo į Livani miesto kultūros centrą ir žiūrovus bei festivalio dalyvius dar kartą supažindino su lietuvių Užgavėnių kaukių įvairove, dainomis bei šokiais.

Nuotraukos iš ansamblio "Pyniava" foto archyvo.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau