Šiais metais vasario 20-23 d. vykusi tradicinė jau 21-oji Vilniaus knygų mugė kvietė ieškoti naujų atvirų saviraiškos formų, eksperimentuoti, kurti tai, kas įdomu ir svarbu kiekvienam iš mūsų. 2020-uosius metus Vilniaus knygų mugė pasitiko su Jono Meko mintimi „Gyventi reikia be formulių, reikia būti atviram“. Mugės lankytojai kaip ir kasmet galėjo dalyvauti įvairiose kūrybinėse dirbtuvėse, susitikimuose su žymiais Lietuvos ir užsienio rašytojais, dailininkais, menininkais. Knygų mugė siūlė lankytojams labai daug įdomių renginių, susitikimų su tokiais rašytojais kaip Algimantas Čekuolis, Algirdas Toliatas, Nijolė Narmontaitė ir dar daugeliu kitų, pristatančių savo kūrybą bei naujausias knygas.

Lankytojus šiais metais pasitiko Jaunųjų skaitytojų salė, kurioje Lietuvos ir užsienio leidėjai pristatė knygas, skirtas vaikams ir paaugliams. Knygų mugėje galima rasti ne tik knygų, bet veikė ir Muzikos salė, kur kasmet pristatoma unikali programa, suburianti daugybę muzikantų, šioje erdvėje galima įsigyti ir įvairios muzikinės produkcijos. Knygos kino salėje lankytojams rodomi dokumentiniai filmai apie rašytojus, poetus, menininkus.

Mugėje veikė ir Bibliotekų erdvė, kurioje Lietuvos bibliotekos pristatė savo paslaugas, veikė skaitymo, bendravimo erdvė jaunimui. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kvietė lankytojus dalyvauti įvairiose diskusijose ar knygų pristatymuose. Visų mugėje dalyvaujančių bibliotekų atstovai siekė lankytojams pasiūlyti kuo daugiau įvairovės, plačiau pažvelgti į knygas ir į patį skaitymą.

Ukmergės Vlado Šlaito viešosios bibliotekos darbuotojai su bendraminčiais tradiciškai taip pat organizavo kelionę į Knygų mugę. Be to, kad važiavome pasižvalgyti naujienų, pastiprinti profesinių žinių, šiais metais bibliotekininkai mugėje pristatė ir savo vykdomas edukacijas. Bibliotekos komanda, vadovaujama vyresniosios bibliotekininkės edukacinei ir projektinei veiklai Kristinos Darulienės, Bibliotekų erdvėje organizavo skirtukų ir knygelių kūrimo edukacijas vaikams, kurių metu lankytojai galėjo pasigaminti savo rankų darbo kūrinius. Per vieną dieną buvo sukurta daugiau kaip 70 skirtukų ir 25 knygelės, o visi edukacijose dalyvavę vaikai puikiai praleido laiką.

Knygų mugė savo lankytojus kiekvienais metais pasitinka ir tokia pati – skatinanti skaityti, bendrauti, susipažinti su naujovėmis, tačiau kiekvienais metais pasiūlo ir kažką naujo, dar nematyto, bibliotekininkai „pasisemia“ įkvėpimo, naujovių, susipažįsta su knygų autoriais ir visa tai vėliau parveža ir pristato savo miesto skaitytojams.

Vilmos Belapetravičienės ir Kristinos Darulienės nuotraukos.   
 

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau