Karantinas vis tiek kada nors baigsi ir tada “VILKAMIRGĖS" galerijoje Ukmergėje Jūsų lauks spalvomis, prasmėmis ir simboliais turtinga Aurelijos Kairytės-Smolianskienės tapybos paroda, kuri jau įsikūrė galerijoje nuo gruodžio 14 d.

Apie vieną iš Aurelijos kūrinių filosofas Jurgis Dieliautas rašo: "Skrydis dangumi, nuogas skrydis dangumi, kai skrendama ir sklendžiama virš sodybų, virš tų atskirų raudonų ir mėlynų salų. Nuogas sapno ar svajonės skrydis apsikabinus šunį. Toks nuogas ir atviras skrydis, tai žvilgsnis iš aukščiau. Tik nutapytame sapne galima regėti tokia aitri, aštri, bet kartu patraukli įvairovė. Tarsi taip yra pakylama virš tikrojo sapno slogumo, virš nejaukumo. Bet toks skrydis, tai ir sapno apžvalga, o ne tik elementarus pabėgimas. Ten apačioje visi didieji įvykiai, bet iš sapno aukštumų jie atrodo visai menki. Iš to skraidinamo šuns akių ištrykšta ne ašara, o pati širdis. Tai iš aukščiau pamatytas pats nuoširdumas ir širdingumas. Pakylėja ir pakelia vieta, kurioje pati širdis palikta."

Tris menininkės darbus išeksponavome languose prie įėjimo, kur juos galės pamatyti ir iš arti apžiūrėti kiekvienas, einantis pro šalį.

Paroda Jūsų lauks tiek, kiek reikės. Miestai atsidarys, gatvės, keliai, durys atsivers, mes vėl susitiksime artimuosius, brangiuosius. Tuomet nepamirškite ateiti ir į susitikimą su menu.

O dailininkė apie save ir parodą rašo taip: "Vilniaus dailės akademijoje baigiau magistrantūros bei bakalauro studijas, nemažai tapau, bet kiek anksčiau tapiau dar daugiau. Tad parodose, kuriose dalyvauju, dabar ir rodau šiuos kūrinius. Mano kūryba daugiausiai pasakoja apie mane – žmones, aplinką, pasakas ir realybę su kuria susiduriu. „Ką tu čia nutapei?“, – kažkas paklausdavo. Ir nežinodavau, ką tiksliai atsakyti? Man patinka kurti vaizdus ir pasakoti, padaryti kažką iš nieko. Bet gi nieko nemeluoju, vaizdai visai tikri. Šiai parodai atrinkau kelerių metų laikotarpio darbus. Kūrinių buvo labai daug. Jie užėmė kambarį, dalį kiemo, pikto šuns, kačių ir žąsų erdvę. Atrinkau mano manymu labiausiai tinkamus Ukmergei ir parodai. Tegul dabar jie pasakoja..."

Projektą, kurį įgyvendinant parodos atkeliauja į "Vilkamirgės" galeriją, iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba

Nuotraukos ir reprodukcijos - autorės.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau