Pirmoji Miesto šventės „Sveika, Ukmerge!“ diena prasidėjo sportiniais renginiais. Pirmiausia – mankšta ant piliakalnio. Ji sutraukė ne tik būrį mankštos mėgėjų, bet ir trenerius – pakalbėti apie mankštos svarbą, kaip ją teisingai atlikti.

Vėliau Miesto šventės renginių estafetę perėmė jaunieji sportininkai. Sporto centro dziudo sportininkai šalia Kraštotyros muziejaus surengė parodomąsias varžybas. Treneris Eugenijus Simonaitis papasakojo apie dziudo pradžią Ukmergėje, šiandieninius sportininkų pasiekimus. Po informacijos apie taisykles sportininkų, nors ir lijo lietus, laukė apšilimo pratimai, imtynių veiksmų demonstravimas.

Tuo metu šalia savivaldybės vyko lauko šachmatų varžybos.

Renginiai persikėlė į „Šilo“ progimnaziją ir Dukstynos pagrindinę mokyklą. „Šilo“ progimnazijoje surengtos didelio susidomėjimo sulaukusios krepšinio 3X3 varžybos. Jose dalyvauti panoro 14 jaunių ir jaunučių komandų. Viso 56 žaidėjai. Suaugusiųjų varžybose dalyvavo 9 komandos. Apdovanojimus krepšininkams ir jauniesiems sportininkams įteikė savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas ir Sporto centro direktorius Vitalijus Martikonis. Po apdovanojimų buvo įteikti Sporto centro baigimo pažymėjimai ir dovanos jauniesiems sportininkams.

Dukstynos pagrindinės mokyklos stadione vyko mažiausiųjų futbolininkų draugiškas turnyras. Jame  dalyvavo dvi Ukmergės sporto centro ir Anykščių „Šilelio“, Kėdainių futbolo klubo „Nevėžis“ ir Širvintų sporto centro komandos. Nugalėtojų čia nebuvo - nugalėjo draugystė.

Vakarop, po šv. Mišių už Ukmergės miestą, vykusių šv. Apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje, prie piliakalnio rinkosi folkloro mėgėjai. Čia savo 35-ąjį jubiliejų minėjo Kultūros centro folkloro ansamblis „Dagilėlis“ (vadovė miesto Garbės pilietė Jūratė Martinkutė). Jubiliatus šventėje sveikino draugai - Rokiškio kultūros centro „Gastauta“, Kaišiadorių kultūros centro „Verpeta“, Ukmergės kultūros centro „Pyniava“ folkloro kolektyvai.

21 valandą gausiai susirinkusiems ukmergiškiams sugiedojus Tautinę giesmę, „Dagilėlio“ dainininkus, šokėjus ir muzikantus sveikino Seimo narys Juozas Varžgalys, rajono meras Rolandas Janickas ansambliečiams įteikė padėkas.

Vakaras baigėsi kinu – ukmergiškiai piliakalnio papėdėje žiūrėjo respublikinio moksleivių kino festivalio „2blis“ laureatų filmus ir atkuriamosios dokumentikos filmą „Žalgirio mūšis“, kurio laikmečio dvasią ekrane sustiprino ir papildė degantys aukurai piliakalnio šlaite.

Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau