Nuo vasario 9 d. Ukmergės Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje galima pamatyti Audreolės Pivorės kūrinių parodą.

„Audreolė Pivorė – fotomenininkė, tapytoja, literatė iš Molėtų, savo kūryboje atidžiai įsižiūrinti, fiksuojanti trapų pasaulio grožį, žodžiu ir spalva gebanti prisiliesti taip, kad neužgautų nei žolyno, nei bitės, nei žmogaus. Pati kaip žolynėlis ar bitė – nieko nereikalaujanti, besimėgaujanti pasaulio teikiamu grožiu ir besistiebianti į šviesą. Ir kupina paslapčių“. (Rasa Milerytė).

Ukmergės bibliotekininkai susipažino su autore 2020 m. rengdami Haiku poezijos festivalį, kuriame dalyvavo poetai iš visos šalies, kuriems nesvetima Rytų kultūros estetika. Audreolė tuomet dovanojo savo išleistą knygelę „Atviras langas“ ir skaitė savo sukurtus haiku.

Parodoje autorė pateikia keletą savo piešinių tušu, kurie iliustruoja žymių haiku kūrėjų trieilius, kelis kūrinius, sukurtus spalvotais pieštukais bei juodai baltas fotografijas iš savo gamtinių pasivaikščiojimų.

Daugiau apie parodos autorę: https://www.menobangos.lt/audreole-pivore-paziureti-kaip-slenka-sviesa-per-kalva-kaip-svyti-ezeras-kaip-zydi-vienisa-gele-prie-kelio/

A. Pivorės paroda veiks iki kovo 9 d.

Nuotraukos ir reprodukcijos - autorės.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau