Nuo vasario 5 d. Ukmergės miesto keramikos parodų paviljone "Ukmergė/Gobis. Lauko ekspo" eksponuojama nauja keramikos paroda - Rimgailės Dručiūnaitės "Visi šventieji". Dailininkė ekspozicijai atrinko dvylika keraminių skulptūrinių galvų, kurios sukurtos panaudojant jai artimų žmonių veidų gipsines atliejas. Kuo menininkė jas papildo, kaip su jomis "žaidžia" savo aplinkos estetinius žaidimus - žiūrovas pats pamatys, juolab, kad parodų paviljonas yra puikiai apšviestas, apžiūrimas iš kelių pusių ar kampų, o visi parodoje matomi darbai dar ir papildo vienas kitą, sukurdami nepakartojamą ekspozicinę struktūrą ir erdvę... "(...) Skulptūromis virtę veidai dokumentuoja ne tik konkretaus žmogaus charakterį, pagautą jaunystės laiką, bet kartu tampa savotišku portalu, iš kurio laisvai liejasi formos, spalvos ir nuotaikos (...)" - teigia parodos autorė.

R. Dručiūnaitė 2016-aisiais baigė Vilniaus dailės akademijoje keramikos studijas, kurių metu, šalia studijų, dar surengė ir dvi autorines kutybinių darbų parodas ("Robotukai" 2013-aisiais ir "Jungtys" 2016-aisiais) bei dalyvavo jungtinėse parodose. Šiuo metu keramikė kuria asmeninėse dirbtuvėse, veda keramikos bei piešimo užsiėmimus įvairaus amžiaus žmonėms.

Paroda veiks iki kovo 25 dienos.

Nuotraukos - T. J. Daunoros

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau